Kender du et arrangement som du mener er af interesse for beboerne kan du give os en besked, så sætter vi det på siden her.
 
 
det skal i se  
 
 
 
 
 
 
 

Omgivelserne/Events

Her er nogle oplysning om vores omgivelser. Vi bor jo i historiske omgivelser med nogle rigtig fine kulturelle tilbud. Her er bare et par stykker.
---------------------------------------

 Østre Anlæg

Parken er anlagt på en del af Københavns gamle voldterræn, ligesom Botanisk Have, Tivoli og Ørstedsparken. Der er mange monumenter og skulpturer at kigge på, og det er også muligt at beundre blomster og ænder på særlige tidspunkter af året. De to museer, Den Hirschsprungske Samling og Statens Museum for Kunst, fylder godt i Østre Anlæg.

  

Botanisk Have

Botanisk Haves historie går tilbage til 2. august 1600, da den første have blev oprettet ved et kongeligt gavebrev ved de nuværende Fiolstræde og Krystalgade. Den var kun lille og anvendtes især af medicinere, indeholdt næppe meget andet de væsentligste lægeplanter, og kaldtes ofte "Studiegårdens hortus medicus". Dens midler var ringe og ofte tilfældige; en væsentlig støtte var en gave af 1200 kronedalere, som professor Rasmus Bartholin i 1696 skænkede så renterne kunne bidrage til havens vedligeholdelse. En egen gartner var ikke ansat, og hele haven var kun et vedhæng til en professorbolig hvor den tilfældigt indlogerede professor stod for havens dyrkning uanset hvilke interesser eller kundskaber han havde i den retning. Der har næppe været dyrket mere end cirka 200 arter, og de var ordnet alfabetisk. Efter Københavns brand i 1728, blev haven yderligere indskrænket, da der måtte tages grund fra den til gadeudvidelser. Denne botaniske have bestod indtil 1778, hvor den blev reduceret til lysthave til professorboligen.Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Botanisk_Have_%28K%C3%B8benhavn%29

 
 
 

Den Hirschsprungske Samling
Samlingen rummer dansk kunst fra det 19. århundrede. Guldalderen, Skagensmalerne samt 1890'ernes malere er rigt repræsenterede med hovedværker af bl. a. Eckersberg, Købke, Lundbye, Krøyer, Ancher, Hammershøi og Zahrtmann.

 

 

 

Statens Museum for Kunst
Danmarks nationalgalleri rummer maleri, tegning, grafik, skulptur og installationskunst fra 1600-tallet til i dag. Højdepunkter i hollandsk 17. årh. og dansk 19.årh. kunst med hovedvægt på dansk guldalder. International og dansk kunst fra den
moderne kunsts gennembrud til i dag.

 

 

 

Den Frie Udstillingsbygning

Bag dette udstillingssted står en af Danmarks ældste

kunstnersammenslutninger, Den Frie Udstilling.

Sammenslutningens historie går tilbage til 1893, hvor en gruppe kunstnere begyndte at arrangere deres egne udstillinger i protest mod Charlottenborgs censurerede udstilling. Blandt disse kunstnere var blandt andre, Hammershøi og J. F. Willumsen, hvis kunst tidligere blev anset for upassende. Det er ligeledes Willumsen, som har tegnet bygningen på Oslo Plads.

 

 

Brug de kulturelle tilbud i dine nærmeste omgivelser!

 Oplevede du ikke Nytårskoncert med Michala Petri og Lars Hannibal kan du her se hvad du gik klip af. 
-----------------------------------
 
 

 

Aktuel udstilling i SMK

Aktuel udstilling i Hirschsprung

Aktuel udstilling i Den Frie 

Østerbro lille Museum
 
Parkmuseerne
 
 Geologisk Museum
 
 Esajas Kirke
 
 Der tages ingen ansvar for inholdet i eksterne links